joi, 26 aprilie 2012

Schimbarea, o necesitate pentru evolutie!

Toti suntem rezistenti la schimbare intr-o masura mai mare sau mai mica. Schimbarea nu ne place. Insa schimbarea este esentiala pentru dezvoltarea noastra, ea este cheia secreta care ne deschide usa catre mai bine, catre evolutia noastra pe toate planurile. Daca maine vrei sa-ti fie mai bine, atunci azi e momentul sa schimbi ceva. Nu exista evolutie fara schimbare.
Frica noastra de schimbare, de a pasi in sfera unor noi realitati, este atat de profunda, incat ne agatam cu disperare de lumea pe care o cunoastem, de situatiile si oamenii pe care ii stim si sunt previzibile pentru noi. Adeseori cofundam familiaritatea cu siguranta, iar confortul perceput, alaturi de nevoia de control ne face sa traim in iluzia propriilor povesti. Nu ne place sa riscam si atunci ne agatam de ceea ce avem si ne opunem incertitudinii necunoscutului.

Schimbarea se produce oricum, ea e inscrisa in genele noastre. Schimbarea este peste tot in jurul nostru, in tot universul. Planetele si pozitiile lor sunt in continua schimbare, natura se schimba in functie de anotimp, noi ne schimbam in functie de etapele vietii, etc. Suntem intr-o continua schimbare fie ca ne dam seama, fie ca nu. Schimbarea, adaptabilitatea este un atribut al vietii. Practic nu putem sta pe loc atata timp cat suntem in viata. Stagnarea inseamna involutie, iar involutia duce la moarte. Oare nu e mai bine sa fac schimbarile constient decat sa le las la voia intamplarii si ele sa se produca haotic? Daca tot are loc schimbarea si nu pot s-o evit, oare nu e mai bine sa o fac eu insumi in sensul in care il doresc – catre mai bine, in directia care sa ma duca spre atingerea succesului, prosperitatii si fericirii?

Hai s-o luam si altfel! Oare schimbarea nu inseamna si reinnoire? Credeti ca e cineva care nu vrea sa se innoiasca? Nu, cu totii ne dorim innoirea desi suntem reticenti la cuvantul schimbare. Haideti atunci sa privim schimbarea ca pe o innoire si cu siguranta ne va fi mult mai usor, pentru ca mintea noastra rationala si ego-ul nu se vor mai opune, lasand cale libera lucrurilor noi sa intre in viata noastra, iar cele vechi vor disparea de la sine, se vor topi pur si simplu. Este ca atunci cand nu te induri sa renunti la perechea ta de pantofi preferata in care te simti comod, comfortabil, chiar daca realizezi ca nu mai arata asa de bine, pe ici – pe colo au inceput poate sa dea semne de uzura…Nu, nu poti renunta la ei ! OK, nu-i arunca, dar ce zici de niste pantofi noi? Bineinteles ca vreau! Credeti ca e cineva care sa zica “Nu Vreau !?!” Iar odata luati pantofii cei noi, sigur ii vei purta atragandu-te tocmai noutatea, iar daca cei din jur vor observa si vei mai fi si admirat, atunci chiar ii vei purta cu bucurie, chiar cu mandrie…iar pantofii cei vechi vor ramane nepurtati acolo undeva intr-un sertar, intr-un dulap in care cand va veni vremea sa faci ordine vor fi primii de care vei vrea sa scapi.

In concluzie, daca sunt nemultumit de mine sau de viata mea, sau daca lucrurile nu merg asa cum imi doresc, este clar ca e nevoie de o schimbare. Singurul mod in care noi putem fi mai bine in viitor consta in a schimba ceva din ceea ce facem in prezent. Lucrurile nu se vor intampla altfel maine daca astazi nu schimbam ceva in viata noastra. 
Asa ca trage adanc aer in piept, gaseste puterea din tine, aduna-ti vointa si accepta schimbarea cu bucurie, intelegand ca schimbarea este un proces natural, firesc si necesar pentru reusita, pentru succes, pentru evolutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu