luni, 27 august 2012

ADEVARUL – Doare sau Elibereaza


Adevarul doare cand nu esti pregatit sa-l infrunti.     Adevarul te orbeste cand nu esti pregatit sa-l vezi.    Adevarul te bulverseaza daca nu esti pregatit sa-l primesti si sa-l accepti.     Te-ai intrebat vreodata daca poti suporta Adevarul oricat de dureros ar fi sau daca iti ascunzi capul in nisip ca strutul, preferand o minciuna frumoasa?!

Nu toti sunt pregatiti sa cunoasca si sa infrunte Adevarul. Pregatiti sunt numai cei tari, cei hotarati si cei care stiu ce vor de la viata. Insa cei slabi, indecisi, care orbecaie prin viata, intotdeauna vor ocoli Adevarul pentru ca ii sperie, punandu-i fata in fata cu ei insusi, cu constiinta lor...si apoi dupa cunoasterea Adevarului nu mai poti trai ca pana atunci, se impun masuri, transformari...pe care multi le evita...si atunci fie ocolesc Adevarul, fie il neaga pentru a nu fi nevoiti sa schimbe ceva la ei insusi si se complac pe mai departe intr-o viata neinplinita, nefericita dar cu iluzia sigurantei care le da iluzia echilibrului! Asa ca de aceea Adevarul ii doare sau sperie pe cei nepregatiti sa-l afle!

Apoi, trebuie sa luam in considerare ca exista Adevarul meu, Adevarul tau, Adevarul lor…Insa acestea sunt adevaruri relative. Mai presus de toate exista Adevarul absolut care este Adevarul universal, Adevarul divin. Adevarul este pur, este direct, este impartial, este esenta vietii si este in acord perfect cu Legile Universului. In lumea minerala, in cea vegetala, in cea animala nu exista minciuna. Intreaga lume inconjuratoare traieste in adevar…mai putin omul care se ascunde de Adevar. Omul nu vede lumea asa cum este, ci o percepe prin prisma gandurilor si a emotiilor sale, lucru care il face sa o vada deformata asa cum ii dicteaza mintea. Dar atentie ca Mintea ne minte! Mintea noastra e obisnuita sa clasifice, sa catalogheze, sa judece, este inchistata de prejudecati, de conventii si reguli sociale impuse inca din copilarie.

Pana nu vei lasa mintea deoparte ca sa privesti lumea inconjuratoare cu Sufletul nu vei putea descoperi Adevarul, nu-l vei putea vedea. Adevarul ti se va revela singur in momentul in care ai lasat trecutul in urma, ai iertat si ti-ai deschis larg inima pentru a lasa nectarul Iubirii sa curga pentru a-ti vindeca toate ranile interioare si a-ti cladi noua ta existenta in care bucuria si recunostiinta vor fi stalpii tai de rezistenta.



    In concluzie, depinde in ce faza esti.
Daca esti in faza de negare, daca traiesti in ignoranta, crezand in legile oamenilor - Adevarul doare! Daca traiesti constient, in acord cu Legile Universale, fiind pregatit   sa-l accepti - Adevarul te elibereaza!


2 comentarii:

  1. Adevarul ne sperie ,iar frica ,asemenea tristetii , nu vine de la Dumnezeu ,ci de la cel rau,care nu iubeste Adevarul. Cand iubim , n-ar trebui sa existe frica . Iubirea iti ofera libertate , curaj,incredere ,frumusete .Daca am putea avea deschiderea ,intelepciunea,dorinta si vointa de a iubi neconditionat,doar cu inima ,fara calcule si prejudecati ,atunci s-ar produce in lume o schimbare atat de evidenta,incat ne vom rusina de noi insine si vom regreta timpul pierdut in zadar,neiubind...
    Caci Adevarul,dupa parerea mea ,este fratele ...mai mic ,al Iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa parerea mea trecerea de la adevar la minciuna este usoara, dar invers e foarte grea ...

    RăspundețiȘtergere