sâmbătă, 11 august 2012

IERTAREA - primul pas pe calea vindecarii


Pentru a porni pe calea vindecarii, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa faci pace cu tine insuti, cu ceilalti, cu situatiile si intamplarile din viata ta, cu tot ce te inconjoara. Iar asta inseamna sa ierti si sa acccepti. Sa te ierti pe tine in primul rand pentru toate greselile care le-ai facut, sa-i ierti pe toti ceilalti care te-au ranit, jignit, tradat sau care ti-au facut rau in orice fel este modul cel mai rapid si mai sigur de a te elibera pe tine insuti si totodata de a le reda libertatea celorlalti. Iertarea este cel mai mare DAR pe care il poti oferi. Iertarea nu te face sa pari slab ci puternic, pentru ca dovedeste intelepciunea si generozitatea ta. Iertarea nu o faci pentru ceilalti ci in primul rand o faci pentru tine, pentru a-ti usura sufletul, pentru a fi o fiinta libera.

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă. Nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. Conform legii bumerangului, tot ceea ce emitem din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente, emotii, se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. Asadar, oricând aveţi gânduri negative legate de o  persoană, binecuvantati-o si rugaţi-va pentru ea, pentru sanatatea si pentru a cobori lumina in sufletul ei. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului  respectiv. Astfel ne atacăm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru .

Când cineva te jigneşte nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu. Este un semnal de alarma ca ceva in viata ta nu e corect si e momentul sa faci o schimbare. Dacă nu intelegi si nu actionezi in consecinta, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta ea vine prin moarte. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.

Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă. Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Cum dăruieşti aşa primeşti! Mania veche, teama şi resentimentele sunt poveri care ne incetinesc şi ne secătuiesc vitalitatea. Răzbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arăţi superior.

Se cuvine să iertăm nu numai cu gandul sau cu mintea ci şi cu sufletul. Deasemeni nu uita ca iertarea nu inseamna a cauta vinovati sau a-i face sa plateasca, ci iertarea presupune intelegerea si acceptarea greselilor cu generozitate, cu blandete, cu iubire si din iubire.  Iertând ne eliberăm pentru a putea evolua. Alegand calea iertării, alegi calea intelepciunii si a iubirii,  pentru că numai ea vindeca si cicatrizeaza  rana încleştată în timp. Iertarea este pur şi simplu o cale de eliberare a spiritului vostru şi de a deveni o fiinta fară limite. Pacea, linistea şi senzatia că esti plin de energie sunt premiile şi iertarea este pretul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu