marți, 27 noiembrie 2012

REGASIREA de Sine



Ritmul tot mai accelerat al existentei, presiunea pusa de cerintele crescande ale societatii, lipsa timpului alocat pentru sine in noianul de “probleme” zilnice de rezolvat, bombardamentul informational venit din toate directiile cu senzatia ca nu mai putem cuprinde nici macar domeniile care ne intereseaza, alaturi de problema esentiala a zilelor noastre si anume: goana dupa bani pentru a ne satisface “nevoi” artificial create, ne fac dependenti de diferite lucruri materiale pentru a fi total subjugati de consum in beneficiul marilor concerne industriale si a bancherilor care ne indatoreaza peste masura si in conseciinta sa fim usor de manipulat pentru a fi o turma de indivizi care sa munceasca pana la epuizare, sa-si plateasca impozitele si taxele la timp si sa dispara imediat ce ating varsta pensionarii ca statul sa nu fie nevoit sa plateasca pensii ale caror fonduri au fost demult cheltuite de guvernarile anterioare.

Traim intr-un mediu artificial (cutii de beton inghesuite unele in altele), inconjurati de  campuri electromagnetice nocive (emanata de retele electrice, antene, telefoane mobile, aparatura electrica, electronica si electrocasnica), respiram aer poluat de industrie si de masini, mancam hrana artificiala (intens procesata) lipsita de nutrienti dar bogat calorica, bem apa impura incarcata de substante toxice (clor si metale grele) si lista poate continua cu poluarea sonora (prea multa galagie, zgomot, muzica mult prea tare sau ascultata la casti), vizuala (chiciuri, pornografie), informationala, psihica si afectiva (televizor, reclame agresive, sugestii subliminale, sistemele educative care prezinta adevarul sub o forma distorsionata)…in aceste conditii credeti ca putem fi sanatosi, impliniti, linistiti si fericiti?!? Credeti ca mai stim cine suntem si ce rol avem in aceasta viata?!? Credeti ca mai avem puterea sa ne urmam visele cand noi ne taram prin viata?!? Desigur ca NU. Indepartarea de natura si de tot ce este natural si firesc ne amorteste simturile, ne intuneca judecata, ne face sa nu mai distingem binele de rau, adevarul de minciuna, realul de iluzie si sa nu mai auzim vocea interioara care ne ghideaza prin viata.

Ajungem la o varsta cand puterile ne lasa si ne intrebam nedumeriti si deznadajduiti cu ce am gresit de nu am ajuns acolo unde ne-am dorit, adica sa ne simtim impliniti, linistiti si fericiti. Doar am facut asa cum ne-au invatat parintii, scoala, societatea…si totusi am ajuns exact la polul opus: neimpliniti, frustrati, nemultumiti, dezamagiti, fara liniste, vesnic ingrijorati si plini de boli si de suferinte. Manati de orgoliu si de spiritul de competitie inoculate din frageda copilarie, am alergat toata viata dupa bani, putere, succes, pozitie sociala, prestigiu, adica dupa himere intrucat toate acestea sunt trecatoare…uitand sa ne traim viata, sa ne bucuram in fiecare zi de acest dar minunat, uitand cine suntem cu adevarat si care este rolul nostru pe acest pamant. Iar toate astea s-au intamplat pentru ca undeva pe drumul vietii te-ai pierdut si nu ai mai reusit sa gasesti calea spre lumina, ai uitat ca esti copil de Dumnezeu inzestrat cu puteri magice si ca ai in tine tot ce ai cautat in exteriorul tau, ca oricand te poti scutura de vechile obiceiuri si atitudini nesanatoase si o poti lua de la capat pe baze noi…si nu ai nevoie de nimeni si de nimic pentru asta, tot ce-ti trebuie este dorinta de schimbare! Intai de toate regaseste-te pe tine iar bucuria de viata nu va intarzia sa apara.  Fa pace cu tine insuti, iarta-te pentru greselile tale, accepta-te asa cum esti, iar apoi fa asta cu toti cei din jurul tau ajutandu-i si pe ei sa se descopere si sa se pretuiasca.

Singura solutie pentru a ne regasi pe noi insine este iesirea din aceasta spirala accelerata a vietii prin reintoarcerea in si catre natura, spre lucrurile simple, sa ne multumim cu mai putine lucruri materiale si sa aspiram mai mult la satisfacerea nevoilor spirituale, sa ne hranim nu numai trupul ci mai ales sufletul si mintea. Infrange-ti orgoliul, infraneaza-ti poftele, scapa de dependente de tot felul (materiale, emotionale, afective) si te vei bucura de adevarata libertate pe care doar depasirea atasamentelor ti-o poate oferi. Fiinta umana este o creatie minunata si perfecta a lui Dumnezeu, iar bucuria de viata insemna sa recunosti  si sa celebrezi zi de zi acest lucru.


2 comentarii:

  1. Wow, foarte frumoasa postarea si foarte, FOARTE adevarata. Una dintre cele mai bune de pana acum. Felicitari :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa postarea. Din pacate, cat adevar...!

    RăspundețiȘtergere