luni, 3 februarie 2014

BOALA ca sansa de schimbare


Cauza bolilor este separarea de Suflet. In momentul in care nu Sufletul este cel care imi guverneaza viata ci Ego-ul - care are legatura cu corpul fizic – imi conduce viata, atunci apar si se manifesta bolile in corpul fizic care nu este altceva decat o oglinda in care eu sa pot vedea ce se intampla in interiorul meu. Tocmai de aceea orice semn de boala este un semnal de avertizare ca ceva este in neregula in interiorul meu, fie in corpul mental, fie in cel emotional. 

S-a creat ideea ca boala este un rau care te ataca, cand defapt ea nu este decat consecinta atitudinii tale fata de Viata, a modului tau de a percepe experientele pe care le ai si de a reactiona in fata situatiilor de viata. Boala este rezultatul emotiilor tale. Gandurile negre, pesimiste si emotiile negative: ingrijorarea, invidia, ura, frica sunt cele care te imbolnavesc prin slabirea sistemului imunitar supus la stress pe perioade lungi de timp. Boala este consecinta nerespectarii unor Legi ale Naturii care in timp duc la deteriorarea organismului, aparand diferite dezechilibre in corp resimtite ca boala, aceasta fiind pana la urma rezultatul intelegerii gresite pe care o are omul fata de cine este el insusi cu adevarat, fata de fiinta sa reala. Pentru ca ne identificam cu corpul nostru muritor uitam cine suntem cu adevarat.

In ultimii 20 de ani sunt nenumarate studiile care demonstreaza corelatia dintre emotiile si gandurile noastre si corpul fizic, inclusiv descoperirea facuta de un medic german Dr Hamer asupra interdependentei dintre organe (trup, corpul fizic), suflet (sentimente) si creier (ganduri). El descrie sistemul biologic al tuturor bolilor numindu-l “Cele 5 legi biologice naturale” oferind raspunsul si dovada fara echivoc ca emotiile noastre influenteaza direct biochimia corpului si sanatatea organismului.

Boala este defapt un cadou care te ajuta sa evoluezi. Cum? Boala prin suferinta fizica si psihica pe care ti-o aduce, te face sa intelegi ca esti pe un drum gresit si ca trebuie sa schimbi ceva. Suferinta este motorul schimbarii, te trezeste de multe ori brusc din adormirea interioara in care te-ai complacut, te face sa vezi realitatea si te face sa actionezi, "sa schimbi macazul". Daca ne-am trezi din somnul Inconstientei in care umanitatea pluteste de mii de ani, am cunoaste realitatea, Adevarul ca suntem entitati divine.

Problema umanitatii este ca suntem “otraviti” cu niste idei si principii - de foarte mici, de la nastere chiar - din inconstienta, necunoasterea si ignoranta adultilor din preajma cat si a societatii. Ne sunt inoculate niste idei straine Spiritului nostru, care sunt in contradictie cu Legile Naturii. Am fost invatati - inainte sa putem gandim cu mintea noastra si sa avem putere de discerneamant - sa ne supunem dogmelor, principiilor, ni s-a spus ca Autoritatea suprema este intotdeauna in exterior, ca suntem separati intre noi, de mediul in care traim, cat si de Dumnezeu. Nimic mai neadevarat!

Toate  aceste lucruri care ne-au fost inoculate ne otravesc Sufletul si ne construiesc si ne alimenteaza Ego-ul. Aceasta este cauza principala a conflictele interioare:  cand Sufletul iti spune, iti cere ceva iar Mintea “educata” in spiritul celor de mai sus iti spune altceva. Iar de la conflicte emotionale pana la boala nu este decat un pas!
Vindecarea nu se poate face decat prin schimbare, prin trezire interioara, prin intelegerea corecta a Realitatii, prin acceptarea Adevarului suprem, prin respectarea Legilor Universale si prin actiunea iubitoare, constienta si responsabila in sensul evolutiei spirituale.
“Secretul sanatatii fizice si mentale sta in a nu-ti mai plange trecutul, a nu te mai preocupa de viitor si in a nu cauta solutii la problemele viitoare, ci a trai intelept si armonios acum.” Budha



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu