miercuri, 19 martie 2014

VIATA - o scoala continua

Viata este un sir nesfarsit de lectii. Venim pe aceasta lume ca la o scoala, venim  pentru a invata diferite lectii si indiferent de varsta, de sex, de rasa, de apartenenta sau pozitie sociala, de timp sau locatie avem ceva de invatat de fiecare data. In fiecare zi ne vom lovi de cate o problema, persoana sau situatie care ne da o lectie, ne invata ceva si cu fiecare zi care trece acumulam experienta de viata. Nu avem voie sa ramanem repetenti!


Toate incercarile prin care trecem, succesul si esecul fac parte din lectiile pe care le avem de invatat. Oricat am incerca sa le ocolim, greselile nu pot fi evitate, fiind chiar necesare in procesul de invatare. Ceea ce noi consideram greseli sunt de fapt lectii. Este esential sa invatam din orice greseala. Ceea ce nu inseamna ca nu vom mai gresi ci ca vom face alte greseli din care vom invata de fiecare data o noua lectie. Important este sa iesi din ele cu capul sus si cu zambetul pe buze fara sa te invinovatesti sau sa te simti umilit, iar cand ceilalti gresesc - nu ii judeca ci arata-le compasiune, amintindu-ti ca si tu faci greseli si ca nu este nimeni care sa nu fi gresit vreodata.

“Drumul spre succes este pavat cu esecuri”  (Jim Rohn - speaker si  trainer motivational, autor al multor carti de succes). Orice lectie invatata este un pas catre ceea ce ti-ai propus.

Daca nu ai invatat, lectiile se repeta ostentativ pana la invatarea si acceptarea lor totala si completa. Pentru ca nimic in viata nu este intamplator, lucrurile pe care le respingi te vor urmari. De ce? Pentru ca tocmai din acele lucruri/situatii ai nevoie sa inveti. Lectiile neinvatate, situatiile pe care le eviti, oamenii pe care ii ocolesti, provocarile pe care nu vrei sa le infrunti vor reveni cu incapatanare in viata ta pana cand vei putea sa le intelegi ca atare si sa accepti faptul ca o greseala este doar o lectie si nu un capat de drum.

Intotdeauna vei mai avea ceva de invatat atata timp cat esti in viata . Sa nu iti inchipui niciodata ca ai invatat tot ce se putea invata si ca ai acumulat destule lectii. Cu fiecare etapa a vietii tale descoperi si inveti lucruri noi. Traversarea cu succes a lectilor vietii, acumularea de experiente dau sens existentei noastre spre a atinge intelepciunea spirituala.


Nemultumirile, problemele, provocarile vor aparea mereu in viata ta daca nu le percepi ca pe niste lectii. Cheia eliminarii problemelor din viata ta este sa-ti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla, fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti motive sau scuze pentru nemultumirea sau nefericirea din prezent. Ai in tine toate resursele pentru a obtine ce iti doresti, dar ca sa reusesti trebuie sa inveti sa pierzi, sa lasi in urma sau sa lasi sa plece, sa depasesti unele momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa-ti urmezi visele, sa ai incredere in tine si sa crezi cu putere ca viata si destinul tau depind de tine. TU esti singurul responsabil pentru cum decurge viata ta prin alegerile pe care le faci si deciziile pe care le iei. Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine si doar de tine. TU esti carmaciul corabiei tale!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu