duminică, 6 octombrie 2013

CUVANTUL - inalta sau distruge!


Cuvantul este expresia gandului, este puterea cu care creem sau distrugem. Cu forta gandului si a cuvantului rostit omul poate sa distruga celulele bolnave din corp si sa creeze altele sanatoase. Gandul si cuvantul pot atrage binele sau raul in viata noastra.

Cuvantul este puterea de a ne exprima si comunica. Cuvantul poate crea cea mai frumoasa realitate dar poate sa si distruga tot ce este in jurul nostru. In cuvant sta puterea si energia create de gandire. Cuvantul este atat de puternic incat te poate inalta sau te poate distruge. Astfel un cuvant de lauda sau de incurajare te poate ajuta sa depasesti o situatie grea, iar un cuvant negativ poate fi ca un blestem si te poate cufunda in bezna.

Cuvintele sunt cartile noastre de vizita in plan subtil. Cu cat sunt mai alese si exprima binele, cu atat mai inalt vibreaza si fac dovada ca cel ce le foloseste este un spirit mai evoluat iar daca cuvintele sunt urate, negative atunci este clar ca este vorba de o persoana involuata, purtatoare de energii joase care atrage necazuri, boli, accidente.

Pronuntand cuvinte urate ne facem singuri rau, dar este cu atat mai rau daca le transmitem celor din jurul nostru. Cuvintele primesc o forta suplimentara daca suntem constienti de ele si avem intentia de a jigni, de a rani, de a face rau atunci cand le rostim. Cuvintele sunt energii, de aceea este bine sa folosim doar cuvinte frumoase, care exprima binele si este extrem de important sa fim atenti ce vorbim, sa ne pazim limba de orice vorbire de rau iar daca suntem nervosi sa pastram tacerea si sa facem ceva care sa ne scoata urgent din acea stare de vibratie joasa, sa ne rugam, sa meditam, sa facem exercitii de respiratie, sa ne descarcam in natura emotiile negative.

Cuvintele te pot mangaia sau rani, te pot alina sau te pot infuria, te pot vindeca sau te pot imbolnavi. Pe cei care nu sunt puternic ancorati in Spiritualitate, la Divinitate orice emotie negativa primita prin cuvinte le darama echilibrul si asa fragil.

Repetarea unor cuvinte precum iubire, iertare, recunostiinta, multumesc, bine, frumos, sanatos are un efect benefic asupra sanatatii noastre fizice si psihice, ba chiar cu ajutorul unor cuvinte, afirmatii se pot obtine insanatosiri spectaculoase, intrucat la autosugestie creierul nostru raspunde dand comanda organismului sa lupte pentru refacere si vindecare.

Haideti sa nu mai folosim cuvintele pentru a imprastia emotiile noastre otravite (furie, invidie, gelozie, ura) pentru ca vorbele urate, negative creaza conditiile ca suferinta si nenorocirile sa apara, ci sa alegem sa folosim cuvintele care exprima binele, frumosul si iubirea. Incetati sa mai raspundeti la rau cu rau, nu va mai coborati la nivelul oamenilor al caror comportament il condamnati pentru ca astfel lucrurile nu pot merge decat din rau in mai rau, ci mai bine iertati, binecuvantati si rugati-va pentru a cobori lumina in sufletul celor care va jignesc, va ranesc, va tradeaza sau va fac rau in orice fel.

Raspunzand cu intelepciune si iubire la orice atac exterior va ridicati vibratia si veti fi rezistenti la blesteme, la undele mentale ale celorlalti, va veti pastra armonia si echilibrul interior, va veti pastra sanatatea fizica si psihica si veti contribui la bunastarea lumii in care traim. 
De altfel Maestrul spiritual Sri Vasudeva ne indeamna In fiecare zi sa trimitem ganduri pozitive si inaltatoare lumii. In felul acesta vom indeparta treptat fortele Intunericului de pe planeta noastra, luminand lumea cu pace, iubire si armonie.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu